på flykt från vardagen

Nu har vi landat i sunne, äntligen! Åkte tidigt imorse och kändes så galet jävla skönt att bara sätta sig i bilen och åka bort. Friheten spretade ut i fingertopparna och lade sig som ett lugn i hela mig när vi lämnade staden, vardagen och allt annat som varit så stressat sista halvåret.

I bilen kom jag fram till en sak. När jag satt där med mitt headset på och såg träden passera så kom jag fram till en slutsats- jag hör hemma här, på flykt. Borta från vardagen och borta från stressen. Stan är inte jag. I små portioner visst, men i längden blir allt ett stressat rutmönster jag hinner tröttna på innan jag ens kommit in i det. Men nu är jag här, helt utan mönster och krav. Jag lutar mig tillbaka och njuter. En vecka borta, en vecka för att ladda nya batterier, en vecka för att bli starkare igen.

jag ser en singlande snö dölja spåren där jag går

jag ska sakna din välsignelsen när stormarna rasar
länge ska du fattas i den vådliga stan
tack för skymningens sånger
tack för nattens alla lögner
tack för rodnaden om morgonen
och drömmarna på dan
" jag ska sakna din välsignelsen när stormarna rasar
länge ska du fattas i den vådliga stan
tack för skymningens sånger
tack för nattens alla lögner
tack för rodnaden om morgonen
och drömmarna på dan"  - L.Winnerbäck

nyklippt

Blir bara ett snabbt inlägg för ska iväg med pappa för att hjälpa honom handla lite byggsaker. Fick hursomhelst historiaprovet avklarat idag, jääävligt skönt även fast det nog kunde gått bättre. Aja, nu är det ett steg närmare lovet och friheten iallafall ,  det tackar vi för!

Efter att min hårborste på senaste tiden blivit så förbannad på mig att den vaknat till liv och faktiskt skällt ut mig nu x antal gånger så kände jag nu äntligen att det var på tiden att klippa mig, eller rättare sagt min fina syssling Amanda klippte mig. Som vanligt känns det ovant kort men jag börjar inse lite sakta men säkert att det är svårt att klippa håret utan att det blir kortare.. Blev faktiskt himla nöjd iallafall och nu kanske borsten inte behöver gå sönder mer i mina försök att reda ut slitaget, ett varmt tack Amanda för fin insats!

då i mitt mörka hus, lyser med tända ljus

Okej bara för att det har kommit att bli en massa bilder nu och för att måla julkänslan ännu mer så kommer en liten luciahälsning från en lite mindre version av mig. Vet inte på pricken när kortet är taget men kan tänka mig att det är på Lucia för sisådär en 14-15 år sedan. Samma glädje då som nu, lika töntig nu som då...

Ja för det är fan Lucia idag, den trettonde december, drygt 10 dagar kvar till Julafton. Julkänslorna börjar sprudla och jag har tillochmed kollat julkalendern två gånger idag, bara för att. En klockan kvart över 7 imorse trots att jag började skolan klockan halv 1, (bara för att morgonavsnittet med mörkret utanför och sömnen i ögonen är det mysigaste, även om jag vill skjuta mig själv sen när jag inte kan somna om...) och en ikväll för att få en liten luciapaus från pluggandet. Stämningen är inne så nu är det bara snön som fattas och jag hoppas att den kommer snart. Om inte hit så till värmland där jag firar julen i år. Håller en tumme att den inte dröjer för länge.

en julhälsning från syskonen plogfeldt

Så, efter mycket stök och bök med en lillebror som inte var på kalashumör för att skratta så var årets julkort äntligen fixat. En leende Kevin var bara att glömma men jag tyckte det blev lite sött ändå, snacka om att lillen ser upp till sina systrar- precis som det ska vara! God jul alla Goa människor, Kom ihåg att julen är värmens tid

ta inte din plats i köket kvinna!

Förra årets resultat av min och min kära systers försök till Julbak:


Årets resultat av Annas egna lilla försök att få till knäcken som förra året brände söndet bunken:
För er som tror att detta är något annat vill jag förtydliga att detta är en knäckklump, en väldigt bränd sådan som var riktigt nära att förstöra Therese mors fina bunke eftersom Anna råkade göra lite fel med värmen...
Den saknar form därför att Anna inte kommer på förän knäcken redan är klarkokad att det behövs formar.
Eftersom knäcken redan är färdig och kokvarm så tvingas hon inse att formarna bara är att glömma...
Hon gör sedan om exakt samma misstag med ischokladen 10 minuter senare. Eftersom hon nu vill ha formar så låter hoon ischokladen stå på plattan lite istället, liiite för länge än den egentligen borde och därför smakar allt annat än ischoklad sen när den väl kommer därifrån...


Kvällens slutsats efter en jäkla massa julbak:
Okej, Annas mor och far har rätt, Anna är för tankspridd och ivrig för att hitta sin plats i köket.
Och okej, hon erkänner. Hon vet varför hon aldrig får baka hemma.


Förutom dessa små tabbar och det faktum att inget annat heller gick som planerat (sockret glömdes bort i lussbullsdegen och ugnen var felinställd för elsas kalaskakor så de blev mjuka istället för hårda) så var det en riktigt mysig kväll! Tack Elsa, Therese, Oscar och Axel för fint baksällskap, ursäkta mina insatser. Puss

små problem kräver smarta lösningar

Problem: du hittar en tröja du gillar men det finns inte din storlek då den är på rea och medium är den enda storlek som återstår. Du tycker den är oerhört mysig men inte tillräckligt snygg för att vara värd massa pengar.
Lösning: du lurar din mamma att köpa den genom att förklara att storleken passar henne bättre Det blir hennes pengar som ryker istället, även om du har ungefär lika stor tillgång till den eftersom du snor den till din garderob direkt du kommer hem. - Smart!

En jäkligt ospeciell men samtidigt en jäkligt bra dag

Idag har varit en himla soft dag men samtidigt känns det som att jag faktiskt varit himla duktig. Först sovmorgon till klockan 1 (soft) som jag fördrev på gymmet hoa farmor och farfar (duktig),- faktiskt himla skönt! Tog en simrunda i poolen också samt avslutade med en långbastu som veerkligen satte guldkant på morgonen (soft). Hade ingen fysik vilket innebar endast en lektion och därmed ungefär en timme sammanlagt i skolan (soft igen). Drog till gymmet med Tiemo efter att vi slutat (duktig!) och efter det åkte jag hem till pappa för första gången på ett litet tag, kändes hur bra som helst. Har faktiskt saknat både honom, marie och lillkevin. En annan person jag också saknat är Filippa så därför kändes det hur bra som helst att hon kommit hem från norr nu, ska kila ut på en promenad nu (duktigt) för att ta igen lite skitsnack (soft). Det var allt från mig, slöskriv. Förlåt, hej :)

just hold me

"If I wanted silence I would whisper
If I wanted loneliness I'd choose to go
If I liked rejection I'd audition
And if I didn't love you, you would know"

When all the lights are shining

Sitter och pular lite på en önskelista inför jul eftersom folk håller på och tjatar. Alltid lika mysigt men svårt och sitta och komma på vad man önskar sig och inte önskar sig, vad man vill ha mycket och vad man vill ha ännu mer. Tatueringen ligger nog som toppare på listan dock, fast då återstår bara en fråga- vart fanken ska den sitta nurå? Skuldran, handleden eller vaden? Eller så kör jag på en ritplatta till datorn? Bidrag till en iphone? Nytt headset? Hm.. Mycket frågor och en väldigt lite förmåga att bestämma sig, en kombination som är liiika rolig vartenda år...

Can only blame myself for thinking you were different

Jag ville bort från honom just för att komma bort från det.
Därför skrämmer det mig nu att favoriten kommer i repris.

När familjen förar för olika ändamål

Ikväll kom mammas kusin Helena förbi eftersom mamma och hon skulle in på Olearys och kolla Deportees, då det tydligen är min käre mors andra kusin som spelar trummor i bandet. Har aldrig riktigt lyssnat på dem tidigare men bara för att mor min nämde dem så satte jag mig idag och körde igenom deras spotifylista och ja, igen blev jag lite sådär småkär som jag kan bli när det kommer till musik- fan va bra de faktiskt är!!
Nu känns det lite sådär halvbra att morsan lyckats knipa VIPbiljetter till ett band som man själv faktiskt skulle vilja gå och kolla på, känns av någon anledning som att jag borde ha förtur när det kommer till krogen...
Närå, det blir nog en bra kväll för min del också. Efter att ha förat med gammeltanterna (:*) så ska jag snart möta upp Elsa och Tessan för en vända i stadens vimmel. Inte för att jag är så taggad på utgång om jag ska vara hundraprocentigt ärlig men jag saknar tjejerna som fasiken så det blir nog kalas ändå! :) Nu dax för fix, tjo!

jultider som binder samman systrar

Ja nu har jag äntligen fått mobilen tillbaka och detta innebär att jag kanske kan dra upp gnistan och börja uppdatera här lite mer duktigt igen. Ledsen för pausen, men nu ser vi framåt istället och jag har faktiskt ingått ett litet löfte med mig själv om att faktiskt bli bättre här, faktiskt tillochmed bättre än någonsin. Om det håller.
Hursomhelst. Efter att ha spenderat morgonen i min säng framför julkalendern så ska nu jag och syster börja röra oss mot staden eftersom jag, som den underbara storasyster jag är, faktiskt lyckats knipa en jobbplats åt min nästan lika underbara lillasyster. Blir nog några timmar i stadens alla affärer för min del under tiden syster kör sitt första arbetspass. Känns oerhört mysigt med tanke på hur länge sen det var jag faktiskt hade tid för att strosa omkring så och bara kolla runt för mig själv.  Det har varit för mycket fokus på allt annat nu; på skolan, på jobbet och på uppgifter jag inte klarar av eller orkar ta tag i. Jag börjar faktiskt bli lite trött på att vrida och vända mig efter vardagens krävande mönster. Aldrig tidigare längtat såhär mycket efter jullov och aldrig tidigare känt ett så stort behov av att lägga fokus på mig själv.

Ja det lite galet hur mycket jag ser fram emot julen nu. Har sånna enorma julkänslor, trots att det både är långt kvar och saknas snö. Tror faktiskt att det kan ha med den ultramysiga julkalendern att göra, stor credit till svt som lyckats pussla ihop nåt som faktiskt är värt att kolla på! Hörde från en liten svala att det kanske blir snö till på tisdag också, ännu ett glädjehopp för ett hjärta som slår för jul! Men nej nu ska jag kila, tjohej!

en liten godnattbildshälsning från två tjockisar i en säng


Nu börjar julkalendern, nu börjar julen

Idag är det den första december och för mig är bara det i sig ett tecken på att julen är på ingång. Ett annat ultimat tecken är julkalendern. Trots sovmorgon till klockan 11 gick jag upp imorse för att hinna fixa mig en kopp te och gosa upp mig i sängen framför Julkalendern kvart över 7 och ja, somliga kan nog tycka jag är knäpp som offrar sömnen men... Nej alltså jag kom på mig själv med att gå och le lite sådär smådumt hela dagen bara för dendär lilla kvarten av morgonTV som betyder nästan lika mycket för mig nu som den gjorde när jag var 5 år gammal. Vissa saker växer man helt enkelt inte ifrån och julkalendern är just precis en sån grej!
Årets julkalender verkar dessutom riktigt mysig, inte som den varit några år tidigare då det känns som de bara släng ihop någonting lixom bara "för att" ha nånting att visa för att det är en tradition. Nej det känns som att den faktiskt har nån form av story och ja, det är konstigt egentligen men en sån liten grej som julkalendern kan verkligen väga in så sjukt mycket för hela julen, speciellt för en själ som inte riktigt vill växa upp. Har gått med en mysig julmyskänsla i bröstet hela dagen och ja, nu är det egentligen bara en sak som fattas - snön.
Håller tummarna för att den inte dröjer för länge, lite snö som krydda på den julanda jag laddat upp med nu och dethär kommer bli den bästa julen någonssin!

Nej fan asså jag ler fortfarande.. Känns just nu som att jag är ungefär 5 år gammal, 5 år gammal fast på ett bra sätt.

Sen du var här har tiden tickat fort

"Jag är nog mera inspirerad nu jag längtar inte längre
efter tågen som ska ta mig härifrån
och allt som tråkade ut mig då
känns lite mera värdefullt sen du var här"
- L.W.

RSS 2.0