Hejdå Verklighet, Tjenare Paradis!

Nu är det så att mitt internet har inte funkat de senaste dagarna så därför har det varit tomt med uppdateringar här på bloggen. Det har varit full rulle iallafall och det känns som att jag njuter av sommarlovet mer än någonsin tidigare, uppskattar det på ett helt nytt sätt. Är ju trots allt mitt sista nu för nästa år är det studenten som gäller och på nåt vis får den lilla tanken mig att verkligen vilja ta vara på varje sekund av välförtjänt frihet.

Nu är det hursomhelst tre timmar kvar tills jag kommer befinna mig i bilen påväg ut till arlanda och därifrån lyfter sedan planet mot Turkiet. Ja om bara några timmat så sitter jag där på flyget och då släpper jag taget om allt, släpper greppet om verkligheten och vardagen, om tankarna och alla måsten. Jag lämnar denhär världen för att leva just där och just då, fyfan va jag har längtat. Äntligen! Nä nu är det dags för mig att stänga ner så jag kan ta emot den nya världen med en gnutta energi, men ni får ha det så bra så hörs vi! SoLOngSWEdenSUCKERS!


Och så åkte min andra hälft till Kreta och jag blev kvar här

Galet att jag redan saknar dig såhär mycket, du har varit borta i bara några timmar.. Asså, nä galet pinsamt och nästan sjukt.. Nu väntar två veckor utan dig, näfan dethär känns förbannat otryggt.

Theres something about you that tears me inside out

Sökte på låten och sen kom hela videon på köpet. Början är ganska seg men resten får huden att knottra sig. Det var alldeles för länge sen jag glodde "A Walk To Remember" nu och jag känner att det börjar bli dags igen!

Ja faktiskt, en liten rekomendation till alla er som missat den : dethär är en av världens bästa filmer och min absoluta favoritfilm inom kategorin kärlek! Ni är dumma om ni inte tar er tid att titta på den och jag ger er rådet att passa på idag när solen ändå håller sig dold bakom molnen. Ja dethär är en perfekt dag för att krypa upp i soffan och bara ta ut varenda latminut till hundra framför en bra film med eventuellt lite mysigt sällskap. Sommarlovets lata dagar är här och vi kan luta oss tillbaka och andas ut efter ett halvår av slit och stress, det finns inga måsten inga krav och ingen ångest för saker man borde tagit tag i. Åh gåshud igen- sommar!

Life is what you make it

" Visst, du kan få sitta med dina kompisar på en filt i framtiden men du ska jävligt medveten om att jag inte kommer sitta på den. " -A
Nä asså, jag ska vara brutalt ärlig.. jag brukar inte döma eller smutskasta människor för det känns så onödigt att slösa energi och tid på sånt men jag måste ändå få säga att jag blev en aning besviken för hade lite högre tankar, tillochmed om dig. Menmen, då låter vi det vara såhär. Nu kan jag inte göra mer åt vad som är här och nu

"we are human and shit happens and that's how life goes, but we are making the best of it right now, as should you." - Joey Jordison

Man säger att alla är värda en chans till, man säger att det absolut viktigaste och den största gåvan i livet är att kunna förlåta. Men när man gjort så fel mot någon att man inte ens vill ha förlåtelse, när allt man ber om är ett försök till att kunna agera normalt så att människorna runt omkring inte behöver bli inblandade, har man gjort så pass fel då att man inte ens är värd det lilla försöket?

Visst ja hon gjorde fel,  hon gjorde fel och hon skulle ta varje chans till att göra det ogjort men saken är den att gjort är gjort. Tiden har passerat och så har också det ögonblicket av tanklöshet. Allt som finns kvar nu är samvetet som kväver och en önskan om att på avstånd kunna bli accepterad så till den grad att vi kan umgås med de människorna som stått runt om men blandats in ändå, människor som själva dragit den dömande handen eller som bara ryckts med av någon annan.

Som sagt - det finns inga krav till förlåtelse, det finns inte ens en önskan om att någon ska försöka förstå vad som egentligen hände, nej för som sagt finns det alltid två sidor av ett mynt. Det enda som finns nu är önskan om att du ska kunna se bort från det förflutna, du behöver inte ens acceptera det utan försök bara lyfta blicken och inse att det var du som vann. Försök att utgå därifrån och låt det i sig bli som en seger för nånstans är det ju det allt handlar om- övertaget. Du har det, okej. 

Kan du nu bara vara så snäll att iallafall försöka lyfta blicken 2 millimeter och se till det verkliga livet? Shit happens, det är så det är. Du kan hata oss för det, det klandrar vi dig inte för men jag vill att du iallafall försöker att på nåt sätt göra dethär till en uthärdlig situation, att du låter oss få sitta på samma filt som våra vänner även om de sitter 4 meter ifrån dig. Jag vill att du slutar att så brutalt och så öppet hysa hat mot de människor som tar sig friheten att prata med oss. Dethär är ingen krigarfilm från 90talet där man delas in i två lag och alla måste väja sida, förstå att vissa är inte ens inblandade, tekniskt sätt är det jävligt få och jag vet knappt ens varför jag själv sitter och dras in i allt såhär. Antar att det är just för det faktum att jag står upp för min bästa vän även när hon tabbar sig. Jag står inte bakom och jag stod inte bakom nånting då heller men jag står upp för henne för om du tog dig friheten att lyssna skulle du förstå att du inte är den enda som slog i marken av dethär. Men jag sitter här nu, inblandad i virrvarret, och jag kräver inte att du ska lyssna. Allt jag säger är att vi går inte på dagis längre och det måste finnas ett sätt för oss att leva som de mogna människor vi tror oss vara.

All respekt till dig, tro mig jag vet och förstår mer än nån annan vad du går igenom och det är därför jag gömmer mig i skuggan nu. All respekt till dig för det som var- det var snett åt skogen. Men nu, nu känns det som denhär grejen bara faller dig ur händerna och det på ett förbaskat osnyggt sätt. Jag hade inte brytt mig såhär mycket om det inte var så att vi nånstans måste om dethär ska fungera i framtiden men nu är det så och jag vill också kunna umgås med människor som står mig nära om hjärtat trots att de också på nåt sätt hamnar vid dig. Jag vill att du försöker samla hatet och försöker låsa in det i nån liten låda som du gömmer i ena storstån. Hatet kan och kommer att finnas där det fattar jag med men för att göra dethär till en så enkel situation som möjligt för alla vill jag att du fattar att du med lite ansträngning kan springa fram genom sommarnatten trots att foten är tyngre än vanligt. Sommaren är här så lägg fokus på det istället, på värmen solen och stigarna som leder framåt.

Fan nu blev dethär ett förbannat långt inlägg och allt i mig säger att jag borde skrota dethär och bara låta det vara som det är men nej jag tänker fan inte för nu har jag sagt precis allt jag vill ha sagt och jag tror dethär är ända sättet att få dig att lyssna eftersom vi är rådda till grunden att inte prata med dig och ett personligt brev hade du lättare kunnat ignorera vilket jag vet att du förmodligen vill göra bara för enkelhetens skull. Fett fittigt av mig att lägga ut såhär och jag är galet emot det normalt men nu blev det såhär och tekniskt sett är det min blogg och därmed jag själv som lägger gränserna. Jag lindrar mig med att jag knappt har några läsare ändå och att jag står för precis allt jag skriver här och nu.

Tänkte dock faktiskt börja runda av nu efter vad som känns som en halv bok men eftersom jag shabblat bort allt så mycket i så stora meningar vill jag bara kort sammanfatta det viktigaste jag känner att jag vill ha sagt igen:
- Till dig: det var fel, men snälla visa dig stark och var inte sämre själv nu när bollen ligger hos dig.
- Till Therese: jag älskar dig enormt. Du är som en syster för mig och det är nog mer än bevisat nu efter allt dethär. Är du dålig så är jag dålig. Vi är en & saken är den att jag är alltid beredd att vara dålig om det är för dig.
- Till båda: Förlåt att jag gör såhär och skriver här, det är bara sån jag är. Jag skriver för att få ut vad jag känner och nu fick jag det därför postar jag dethär nu. Japp, precis nu gör jag det. 1 2 3 Klick

nu jävlar äre sommar!

Dags att fara och flyga till stan för att käka med gott folk och sen blire rålis med en jävla massa sällskap! hinner inte skriva mer nu, men vi hörs senare! Fan va jag är fri nu och fan vad jag älskart! Kärlek!

nya traditioner på dan före dopparedan

yessir, nu la jag till en helt ny kategori här på bloggen. En bildkategori dels för att jag hittat min gamla kamera som visade sig fungera alldeles utmärkt och som jag därför tänkte använda en del i sommar men också för att jag inte har samma tid att skriva nu på sommaren när benen vägrar vara stilla så därför kan det hända att det framöver blir lite mer bilder och lite mindre ord. Ett försök att hålla bloggen någorlunda flytande trots årstiden

Dethär är ett första bildspel och ja, bilder säger mer än tusen ord. Jag
vill nog egentligen bara ha sagt att jag älskar er och att ni gör mig glad.
Om exakt en vecka sitter vi i Turkiet, sajk tanke.. underbar men sajk

Ja, jag måste få säga det igen. Jag älskar er och det vet ni.
Så nu var det punkt slut för mig för nu är det så att imorn är det skolavslutning. Kan knappt fatta det, som jag längtat! Dethär ska bli den bästa sommaren någonsin, utan tvekan. Sista och bästa sommaren! Kärlek

Lyxxx

Finfin morgon med Champagnefrukost för Frazze som fyllde 18 idag! Grattis igen och tack Sara för en himla mysig morgon! Gav verkligen en rejält stark känsla av sommar, vilket inte sitter helt fel nu med tanke på att skolavslutningen faktiskt är imorgon! Åh, ja om precis ett dygn är det sommarlov!!-> 79 dagars ledighet om jag och Tessan inte räknat fel! Nä asså fyfan va värt!

Onödigt skrivande om tiden som rullat på

Dålit skrivet , igen.. Sorry det blir så nu när sommaren flyger fram men jag lovar att jag ska försöka mig till nån form av förbättring i fortsättningen, även fast jag inte vet hur pass meningsfullt det är egentligen eftersom jag tycker alla borde göra som jag och resa sig från datorerna nu när solen kommer gående hand i hand med friheten!

Men ja, vad har jag gjort under dehär dagarna..? Sprang med Tiemo runt långsjön i Tisdags och sedan avslutade vi genom att möta upp min fina sandra för några timmar vid poolen i strålande sol. Sandra (nr.2) och Sillen kom förbi sen också och vi lekte blötdjur i några timmar tills det var dags för mig att sitta barnvakt. Avskedsfest för Axel Hoel på kvällen eftersom han flyttar till Norge och åh va fint det var fixat med en hyrd båt med megadansgolv som jag och mina töser utnyttjade finfint! Lite drama blev det ju såklart, men sånt hör ju bara till - inget kalas utan kras! Men annars en riktigt trevlig kväll
Lite lagom sliten igår dock så gick, faktiskt för första gången någonsin, till skolan utan att ens byta från sovkläder. Drog på mig ett par shorts över och sen en stor munkjacka för att dölja pyamasen under- Haha fräsh tjej! Underbart också att tvingas in till skärholmen med sandra för att kolla skolavslutningskläder direkt efter skolan i tvåhundrasjuttiofem grader. Menmen vad gör man inte för sina vänner?

Duktiga jag bröt dessutom köpförbudet igen bara på grund av dendär dumma tripen, fast bara lite så orkar inte känns ångest trots att den gnager lite nånstans djupt inom mig.. Köpte bland annat en toning till håret eftersom jag fick lite lust att bli av med de gröna skiftningarna poolen råkade bidra till. Tänkte slänga i den nu så ni får ha det gött så höres vi senare! Pussen

Det vackra i det enkla

Så nu har jag landat igen efter en helt super långhelg! Helgen på landet med min fina Tessures var den skönaste och mest avslappnade på länge och det kändes så galet skönt att komma bort några dagar och bara vara. När jag ser tillbaka på de tre dagarna vi spenderade på mitt landställe i värmland, mitt ute i ingenstans och helt avskärmade från allt, så känns det som att vi ändå fick gjort en hel del. Ja för det är så, allt har så annorlunda charm sådär på landet och spelar ingen roll hur lite man gör det känns ändå som att dagarna är fullsmockade av livserfarenheter. Man får lixom en större möjlighet att uppskatta det lilla och enkla när allt runktomkring står still.
Man så ja, vad gjorde vi egentligen.. Vi låg i solen och hade högläsning ur pippi långstrump-boken vi hittade på loftet, turades om att sola fram-och baksida mellan kapitlena. Vi körde kubb, vi fiskade lite. Ena kvällen såg vi dagboken (som vi förövrigt listade till en av världens absolut bästa filmer som någonsin gjorts) och andra kvällen grillade vi på bryggan. En treje kväll kom sonnsjösläkten på middag så vi klädde ut alla ungar och lät de uppträda med lite sommarlåtar framför de vuxna. Vi bröt sommargodislöftet mer än vi höll det men så tog vi också en långpromenad på över en mil som lite kompensation för all choklad som råkade slinka ner under våra nätter på bryggan med skitsnack och gitarrspel. Nästan de jag minns mest nu, filtarna och de varma muggarna vid vattnet
Det häftigaste var nog sista kvällen när vi packade picknickkorgen och gav oss ut med kanoten, när vi råkade paddla rakt igenom ett bävertillhåll och inte bara fick se en himla massa bävrar utan också komma riktigt nära dem. Älskar verkligen dendär känslan av att vara ett med naturen och samtidigt inse hur mäktig den är, en nästan lite onaturlig men förbannat häftig känsla! Åh jag lider för alla de stadsmänniskor som aldrig får uppleva den..

Så ja det var en liten resumé från mina dagar, en liten kompensation för att jag inte skrivit nånting alls när jag varit iväg. Nu måste jag börja fixa mig för ska ut och springa runt långsjön med Tiemo, fan duktigt av mig i denhär värmeböljan måste jag få säga! Plus att halsen är helt förstörd efter lite för mycket disneysingstar i förrgår kväll och skönsång i bilen igår.. dubbelduktigt! Haha nä men dags för mig att rusa, vi hörs senare- peace!

en leende kväll

Sitter med lite brist på tid så jag tänkte lata mig och låta bilderna tala för mig.

En underbar kväll igår med många glada skratt och fantastiskt fina människor.
Jag är så glad så jag ler in i själen, allt är avklarat nu och vardagen övergår till
frihet, solen skiner och jag har sovit ut skönhetssömnen under bar himmel på
altanen med Sandra och Sillen. Ikväll blir det bio och imorn bär det av till landet
med min fina Therese. Åh, livet känns gott och jag delar det med så galet fina
människor så jag vet inte ens hur jag ska gå till väga för att få er att förstå hur
mycket ni betyder. En sak är säker, lovet kunde inte ha fått en bättre början!

RSS 2.0