Och såå gick det pluggandet...

Anna: men okej, dags att återgå och bli duktiga ..
Richard: haha okie dåååå :)
Richard: yeyeye gogogo *smack that ass*. hahahahah jag e övertrött
Anna: hahhaha,viiii e 2!
Richard: hahah men ska inte störa o du SKA plugga ;O
:)Anna: mhm... Eller... ska vi köra på bio ikväll? bara som belöning -> http://www.sf.se/filmer/Huvudjagarna/
Anna: sen, om vi jobbar på bra innan ? :)
Richard: den verkar ju ok. har du massa kvar elle?
Anna: lite, eller a ganska mycket. Fast orkar nog inte göra allt ikväll.. :p
Richard: när går den isåfall ?
Anna: Oh snap. Om 40 minuter. Så vi bör åka... nu ? :)
Richard: haha ok men ska vi dra då?  :) 
Anna: Yeeess! :D

Haha tack Richard för att du satte lite mer värde i min kväll, fasiken för dig för att detta bara skjöt arbetet till helgen istället.. Nä men hade en supertrevlig kväll, du är en enormt fin vän och jag är så glad för att vi har så fin relation som vi har, ville bara säga det. Nu, dags att börja ta tag i kompensationen, godnatt folket!

I need proof before I dare to open this heart


jag orkar inte mer av denhär skiten

10 år, det borde räcka som bevis för att det inte fungerar. Vi har försökt och ja, du har rätt, det har funkat - ibland. Men hur kommer det sig att vi alltid hamnar här tillslut iallafall, och hur kommer det sig att det varje jävla gång gör så förbannat galet ont? Jo, för att i grund och botten så älskar jag dig. Inte för att jag ska utan för att jag gör det. Men det funkar inte. Du sa någon gång att om nåt kräver mer energi än det ger tillbaka så är det inte värt det, så känns det nu. Det ska inte vara såhär, man ska inte behöva bita ihop och lägga alla krafter för att klara av att hålla samman en familj. Inte gång på gång på gång på gång. Men det är så nu, det ligger hela tiden under ytan. Alla ord som går emot varandra, alla olika värderingar, allting som inte går ihop- all skit som förstör oss. Vi kämpar med att trycka ner det om och om igen i nya försök att få det att sjunka men, det går inte. Efter snart 10 år måste vi väl ändå inse att det är lika jävla omöjligt som att försöka dränka en uppblåst badboll, det funkar inte i längden. Det gör så ont varje gång, och jag är så jävla trött på dethär. Jag älskar dig, det gör jag. Men det funkar inte. Förlåt men jag vet inte vad jag ska göra med allt längre. Känner mig så svag, skulle bara vilja ha någon som förstod. Mest av allt att du förstod. Men jag kan inte få fram mer än allt jag redan sagt och det räcker tydligen inte. Jag klandrar dig inte för att du inte förstår, av någon anledning når jag aldrig fram när jag försöker sätta allt i meningar. Kanske har det satt sig så djupt, kanske är det så ingrott i mig att jag inte hittar ord för allt längre. Hursomhelst, ord eller inte- jag orkar inte mer. Inte en sekund till av dethär. Så många gånger jag velat åka bort från dethär, men aldrig såhär mycket. Jag orkar inte ens förklara för dig längre, orkar inte ta dina ord tillbaka. Jag vill prata med dig någon gång, men inte nu. Någon gång när vi kanske kan förstå varandra bättre.

TinTin

Okej, Filmen var bra, faktiskt över förväntan! Fast det kanske inte var så svårt ioförssig iochmed att jag inte hade så höga förväntningar alls. Hursomhelst en sevärd familjefilm tycker jag absolut! Lite trist att jag somnade i slutet bara.. Förstår inte varför de ska ha så förbaskat sköna stolar på bio, och varför det går att fälla upp armstöden och förvandla stolarna till soffor om platserna bredvid råkar vara lediga.. nej, dåligt planerat sf, kör på trästolar istället!

hej hej helgresumé

Förlåt nu var jag dålig med uppdateringen igen så kör en liten snabbresumé av helgen hittills!

Fredagen kändes väldigt lång och spenderades med fantastiskt härligt folk som fick mig att vid 5 tiden på morgonen somna väldigt gott i min säng :) Fick en såndär underbar skönhetssömn som man kan få till ibland när man somnar glad, en skönhetssömn som varade i ungefär 5 timmar eftersom jobbet ringde och väckte mig för att be mig komma och jobba långpass. Snäll (dum) som jag är svarade jag ja utan en tanke på att detta kom att innebära att jag var tvungen att släpa mig upp ur sängen i ungefär samma sekund som jag lade på luren.

Jag hatade mig själv resten av dagen och det kom att dröja ända till klockan 11 samma kväll innan jag kunde le utan ansträgning igen. Hade haft planer på att kila ut och möta upp Tessan och grabbarna på staden efter jobbet igår men var så trött och sliten så blev att jag åkte hem och gosade upp mig i sängen framför en film med fint sällskap istället.

Nu bär det snart av mot Heron City för ett biobesök med pappa och syster. Pappa har tjatat till sig TinTin och jag kan inte säga att jag har några direkta förväntningar på filmen eftersom TinTin aldrig varit någon storfavorit men jag hoppas den är hyfsat värd iallafall :) Ja, det var nog min helg i korthet och efter ett helt vanligt tråkigt "dagboks-inlägg", som jag egentligen är lite emot när det kommer till bloggandet, klickar jag ner datorn för att återgå till livet. Tjohej!

lämna aldrig sådant som inte lämnar dig

En dag kommer du vakna upp och inse hur mycket du älskade henne,

medans hon kommer vakna upp bredvid killen som redan visste de


Lite slit är jag värd, några fraser är jag värd. Ljug om du behöver, det gör ingenting

Idag var det frost på gatorna och för första gången kände jag att vintern verkligen är på ingång.  Jag hoppas att det fortsätter såhär, jag vill ha en fin vinter i år. Visst att graderna sjunker men jag vill att himlen ska vara lika blå varje dag som den var imorse. När jag gick till bussen idag kom hursomhelst denhär låten på - "från kylan in i värmen" skriven och sjungen av ingen mindre än min älskade uttjatade Winnerbäck. Enormt fin låt så därför slänger jag ut den nu. Djup och härlig, en kanonkombination! Ja helt enkelt en låt som får iallafall mig att le stort

engelsk litterat... eller nä fresten, vi kör på bert

Känns jävligt stabilt när man åker till biblioteket för att lite lagom sent låna hem en valfri engelsk bok som ska läsas ut i skolsyfte, kommer hem helt utan bok men en ljudbok om bert ljung. Ostabilt men samtidigt jävligt rätt.
Föll helt pladask för beskrivningen så därför kunde jag inte låta bli. Här är ett litet uklipp:
"Det är 24 dagar kvar av sommarlovet och jag har ett viktigt uppdrag:
Jag ska bli ihop med en tjej. Jag har inga speciella krav på tjejen.
Bara att hon är snygg och jätterik..."

Nej säga vad man vill men Bert är fan kung! Minns hur Jag, mamma och Sara alltid kröp upp i Saras säng på kvällen och körde högläsning ur bert och suneböckerna innan vi gick och lade oss, och det roliga är att det var inte ens länge sen, kanske 2-3 år. Man blir lixom aldrig för gammal för dem, det är humor som hänger kvar! 


lite livsfilosofier bara

Ibland kan jag komma på mig själv med att gå och le för mig själv helt utan anledning, gå omkring och lixom bara vara allmänt nöjd. Jag kan komma på mig själv med att känna mig levande, som att jag verkligen existerar just där och just då. Så kände jag idag, så känner jag nu, jag vet inte varför men jag gör det. Det är som att jag är medveten om att jag lever även fast jag verkligen inte gör något speciellt alls, låter konstigt när man försöker förklara men det är typ så det känns.

Hursomhelst så är det när man slås av såntdär som man börjar tänka lite till och inser att om det är nåt vi har som vi verkligen bör ta hand om så är det tiden så ja, jag vill egentligen bara be er som sitter här nu och läser vad jag kladdar ner att bara tänka efter: lever ni nu? Om ni skulle dö imorgon, skulle ni känna att ni tog vara på kvällen ikväll? Tänk efter. Om ditt ärliga svar är nej, fundera på vad du skulle gjort om det faktiskt var så på riktigt. Fundera på om det du kommer att tänka på kanske skulle vara mer värt din tid än denna tekniska apparat du just nu sitter och knappar på. Och med det sagt så lämnar jag datorn, dags att rulla utåt! Kram!

peter pan, i mitt innersta hjärta

Okej, här kommer den. Jag är galet pinsam, brutalt töntig men också helt ärlig när jag säger att dethär är min första och därmed också största kärlek i hela världen. Låten, filmen men mest av allt Han- Jeremy Robert Myron Sumpter. Efter år av sökande hittade jag nu äntligen filmen, längt bak i ett gammalt bortglömt filmfodral, äntligen!

Sandra och Sillen kom över ikväll och så bunkrade vi upp oss med kuddar och snorpapper i sängen, trots att det var säkert över tre år sedan jag såg den sist så kunde jag alla repliker utantill- fortfarande. Jag är pinsam nu, jag vet det. Men han är så fin så jag kan inte låta bli. Som vi konstaterade ikväll,det går lixom inte att inte bli kär i honom när han kör denhär rollen. Så ja, nu till er som inte sett denna otecknade version av peter pan: ni har inget val, ni måste se denhär filmen! 

Det finns människor man blir glad av

det är de människorna man ska tillägna sin tid
för det är de människorna som värdesätter den.

Precis kommit hem från en långpromenad med en fin vän och nu väntar jag på att mina fina töser Sandra och Sillen ska komma förbi för en middag och sen lite vin kanske innan vi kilar över till Axel på lördagskalas. Ser fram emot en härlig kväll med trevliga människor. Känner mig glad, glad över alla fina människor som finns i mitt liv. Ville bara säga det :)

I keep my eyes wide open all the time, I walk the line

Fortfarande trött sen jobbet igår. Ligger och såsar framför tvn med två lite sådär halvt rödgråtna ögon, pinsamt. Råkade slå på nån kanal där "Walk the line" visades och trots att jag bara såg ungefär lite drygt en kvart av slutet så ja, blev det såhär. Grymt bra film iallafall, ville bara säga det! Nu ska jag resa mig ur soffan och ta tag i mitt liv,
puss och kram

äntligen fredag!! (...)

Kul bara att man ska jobba från halv 5 till midnatt, och ännu roligare att man sov ungefär 4 timmar natten tills idag.. Aja jag hoppas att det rullar på bra ikväll, brukar faktiskt ändå vara ganska kul när man väl är på plats och sätter igång, dessutom ger det ju pengar- man får se det så :)

ett litet godnatt bara

Äntligen var biologin avklarad! Gaalet va skönt det känns! Nästan så det inte spelar någon roll hur det gick, huvudsaken är att det är över. Känns dock som att det gick ganska okej, eller jag hoppas på det iallafall. Firade ikväll genom att helt lägga plugget på hyllan. Först var jag och tränade och efter en låång dusch tog jag en promenad över till Martin för att möta upp honom, Richard och Wille på en kvällsfika.

Ja och nu sitter jag här två timmar senare och funderar lite över om jag kommer behöva söka terapi efter allt grabbsnack jag fick ta del av ikväll.. Inget jag inte hört förut, inte så. Nej det var mer det att ikväll påverkade det mig, på något konstigt sätt jag inte kan förklara :o Jag menar det kan inte vara bra nånstans att prackas på med tankar från tre desperata ungtuppar och sen se ett intresse i dessa. Nej inga närmare detaljer på den. Jag söker terapi, det blir nog bäst så.

en höstkväll i lägenheten med min fina ciss

Okej, jag tog en paus från pluggandet men jag skyller det på Cissi (som jag fresten också vill tacka enormt just därför) som skulle komma förbi och göra mig sällskap här i lägenheten eftersom hon också hade eget plugg att ta tag i. Det första hon gör när hon trillar innanför dörren är att packa upp en stor konsumkasse med vindruvor, persikohalvor, bananer, äpplen och sist men inte minst en förpackning kesella vanilj- väldigt smart. En kvart senare sitter vi med varsin stor skål fruktsallad framför oss. Gott - ja, produktivt - njae. ¨


Eftersom Cissi blev rastlös på plugget sen så slängde vi oss ner i soffan framför en film som jag sett förut men som faktiskt är väldigt mysig, "Autumn in New York". Om ni gillar kärleksgenren så är den absolut någonting att satsa på, inget speciellt egentligen men den är ganska mysig! Måste dock erkänna att jag av nån anledning tycker hela kärleksgrejen känns lite uttjatad på film just nu, svårt att sätta fingret på exakt varför men det är lixom alltid lite för extremt, känns så.. jag vet inte.. "filmaktigt" typ. Extremt, unikt och fint men ändå ganska förutsägbart.

everybody scream your heart out

Sitter här i lägenheten, böjd över biologin men kommer ingen vart. Allt är bara meningar, jag läser allt men inget verkar fastna. Blir så irriterad av tanken på all den tid vi slösar på att lära oss saker bara för att.. ja egentligen bara för att kunna visa våra kunskaper vid ett tillfälle och sedan efter det resultatet bli stämplade på en viss nivå. Allt prat om att man ska ta vara på tiden, fånga dagen, leva som om det vore den sista- så sitter man här. Timmar i sträck med nåt arbete om proteinnedbrytning och Endokrina körtlar(?), saker jag starkt tvekar på att man måste kunna för att ta sig egenom livet med framgång.
Hursomhelst kommer Cissi nu och gör mig sällskap, känns lite bättre så. Blir nog lite plugg till sen kanske en film eller bara massa skitsnack över tända ljus. Kanske borde jag sitta med full fokus mot boken nu all vaken tid jag har kvar innan provet men nej, en dag utan lyckokickar är en bortkastad dag och man ska inte slösa med tiden, det är trots allt bland det värdefullaste vi har.

alla goda ting är tre

När det enda man fokuserat på hela kvällen sedan man började jobba är allt man måste skynda hem till direkt man får möjlighet att gå. När ångesten kväver och man tvingas jobba över när man egentligen bara måste hem och dyka ner vid skrivbordet för att ta tag i livet, då finns det bara en enda sak i världen som kan få en att skjuta liiite liite till på hemresan när man äntligen får ta av sig arbetskläderna- en egendesignad efterrätt.

Yessir, ikväll vann jag tävlingen! Jag vann en gratis efterrätt, så jag tog tre. Vet inte riktigt om man får göra så men oj vad gott det var och oj vad jag faktiskt kände att jag var värd det! Chokladmousse, Apelsinsorbét och en stor bägare glass med lakritstopping och karamellströssel, eller kanske snarare lakritstopping och strössel med glass till. En Annas specialare blev ett grymt avslut på kvällen och en riktigt bra medicin mot ångesten :)



"Åh fyjäädrar vad det gick! men inte så långt.." - bästa

Ännu en såndär underbar håltimme på nästan 4 timmar och som vanligt känns det lite sådär halvt ovärt att jag släpade mig upp till Engelskan klockan 8 eftersom den inte resulterade i så mycket alls.. Fast fick fresten en himla mysig promenad till skolan tillsammans med syster så nej jag skojade bara, det var kanske lite värt det ändå :)

Sitter hursomhelst i farmor och farfars lägenhet nu med en kopp te och kollar på lite gamla buskisavsnitt. Kom på mig själv med att tillochmed skratta högt här i min ensamhet och konstaterade snabbt att när det gått till den gränsen att man skrattar utan att någon är nära, då är någonting riktigt underhållande! Antingen det eller så är man bara väldigt trött och därför ganska lättunderhållen. Nej fresten, jag tycker vi kör på det första alternativet

Okej jag vet att det inte är många som förstår varken humorn eller charmen i dehär gamla teaterinspelningarna men eftersom jag gör det och dethär är min blogg slänger jag ut ett klipp ändå. Jag lovar att om ni bara tillåter er se charmen i all enkelhet och försöker fatta humorn så kommer ni också förstå er på det roliga! Om inte, synd för er. Ni missar verkligen nåt! Man måste bara förstå grejen - tråkhumor är som bäst när den är som sämst


man ska inte läsa andras dagböcker, men jag bjuder på den!

Idag var det dags för den vanliga gamla flytten mellan boendena som jag är så trött på så jag finner inte ens ord för det. Nu var det en flytt från mamma till pappa och som vanligt är det lika fantastiskt kul att plocka ner hela livet i IKEAkassar bara för att en timme senare plocka upp allting och försöka få ordning på det på nästa rum.. Nej tacka vet jag den dag jag flyttar hemifrån och kan ha alla mina grejer på en och samma plats, folk som har det så på heltid förstår verkligen inte vilken lyx de faktiskt har..

Hursomhelst fick jag precis noll sidor avklarade idag på biologin som jag verkligen behövde ta tag i.. Har bara inte blivit någon tid över. Först efter skolan var det en snabb fika med Therese innan jag åkte in till stan för att skriva på lite jobbpapper, efter det direkt till träningen. Slutade klockan sex och då var det bara hem och käka middag, leka lite med lillebror som jag inte träffat på nästan två veckor (galet vad han växer!), städa rent lite i rummet innan uppackningen av ikeakassarna tog alldeles för lång tid av min kväll, som vanligt... Samma gamla irritation som alltid kommer upp till ytan vid flytten ledde till en kvällspromenad med Sandra för att få lite frisk luft och ja, nu sitter jag här och kladdar i bloggen om ingenting helt utan egentlig anledning.

Eller nej fresten, det var ju det. Jusste, Jag rotade runt bland massa gamla block idag när jag städade och fastnade som vanligt i alla gamla dagböcker - tack till mig själv för att jag alltid varit så duktig på att skriva dagbok! Hittade detta underbara inlägg från Sommarlovet i 7an, från en natt som jag och min fina Sandra Englund spenderade tillsammans. Kan inte sluta skratta åt den, så pinsamt klockren. Jag kanske skämmer ut mig nu, men skit samma för jag kan inte låta bli, här kommer det: en av mina absolut första fyllor någonssin:
Hittade massa annat kul också som jag kan slänga in här någon dag i veckan kanske, just nu hinner jag dock inte för ska faktiskt vara duktig och kolla igenom lite biologi innan jag somnar iallafall. Det var ju skärpning som gällde nu, lovade mig själv att börja fokusera på riktigt nu efter lovet. Har ju gått sådär halvt än så länge men nu jävlar, nu kör vi!

Thank God you blew it

Hört låten miljarder gånger men av någon anledning aldrig riktigt lagt fokus vid texten. Nu gjorde jag det.
Tack underbara Therese för att du visade mig den, du hade rätt - det kändes bra :) Jag älskar dig, massor!

ett nytt sätt att möta gråa dagar på

Det är en sak att vakna upp en sommarmogon, när solen skiner in genom fönstret och fåglarna kvittrar utanför fönstret, en helt annan sak att vakna upp av väckarklockans ihärdiga ringande när det är lika mörkt utanför fönstret som i en skokartong med lock på. Snygg lilknelse, aja ni vet vad jag menar. Det är inte riktigt lika enkelt att säga farväl till täcket och lämna sin plats i sängen bland kuddar och värme när inget ljus och ingen värme väntar på en utanför. Idag hade jag detta underbara problem eftersom jag råkade fastna framför mina gamla svensson svensson avsnitt nåågra minuter för länge igår, jag fann ingen som helst energi till att ta steget och faktiskt resa mig upp från min vackra fina och ibland alldeles för sköna säng.

Eftersom klockan vägrade ge upp tvingades jag dock tillslut inse att jag inte hade så mycket val, jag skulle förr eller senare behöva kliva upp. Det var då jag kom på det, en helt fenomenal tanke slog mig helt plötsligt:

Det som saknas när man ligger där i sängen och puttrar är egentligen ingenting annat än energi och ja, vad får man som mest energi av? Jo, träning. Så yes, jag klev upp ur sängen, som en zombie drog jag på mig mina träningkläder, hoppade i gympadojjorna, satte hörlurarna på huvudet och sedan gav jag mig ut för en liten runda i spåret. Fyfan vilken jäkla ultimat idé! Ett varv i lilla spåret, 10 minuters jogging och sen var jag som en helt ny människa. Bara en knapp kvart efter mitt zombietillstånd står jag återigen där i mitt rum, pigg som en mört och redo att möta dagen. Fan, endorfiner är underskattade! Kände mig dessutom enormt duktig efter - dubbelplus! 

Trött servitris..

Virrig i pankan är bara förnamnet på den tjej som nu sitter här och skriver, fast det var kanske inte någon nyhet.. Men det är så det är, ibland har man dagar då man ändå känner att man har koll på läget medans det andra dagar bara är upp och ner alltihop.- Idag var en sån dag. Eller kväll iallafall, på resturangen.

Jag jobbade inte så länge ikväll och det var inte så körigt heller, faktiskt väldigt lungt för att vara söndagkväll, så jag vet inte hur exakt jag lyckas flamsa till det så i mitt huvud men ikväll lyckades jag verkligen. Flera gånger tillochmed men jag slänger ut den värsta här för jag tror bannemej att det var det största vimsfailet jag gjort sen jag började där för snart två år sen.

Tre personer sitter vid ett av mina bord med varsin dryck framför sig. Jag får för mig att de väntar på mat och springer och kollar om deras mat är klar, vilket den inte är. Jag kollar hur länge de fått vänta och det står att de suttit i över en timme. Skäller ut köket efter noter och drar in chefen i hela diskussionen också varpå hon går till bordet för att förklara för gästerna att deras mat blivit bortglömd av köket. En halv minut senare kommer hon tillbaka, suckar, tittar på mig och säger:

"De har redan ätit, du hämtade deras tallrikar för 10 minuter sen och jag ska hälsa att de är redo att beställa desserten nu..."

Fan, vad man känner sig duktig ibland. Tur att man har så jäkla härliga arbetskamrater iallafall som bara skrattar åt hela grejen, lite jobbigt bara att man själv står som ofrivillig underhållare..

bara lite små livsfilosofier

Man blir konstig när man tror att man håller på att förlora någonting som betyder mycket för en, man lixom försöker kämpa så mycket för att hålla kvar att det lätt blir för mycket. Och det värsta utav allt är att ibland är det just dendär extra ansträgningen som gör att man sen tvingas släppa taget. Så sitter man där i efterhand och undrar vad tusan det var man höll på med och vad fan det var man så engagerat babblade på om, allt som inte ens hade med saken att göra från början.

Varför satte man inte bara på en film och poppade lite popcorn? Eller sket i allt och släppte taget direkt istället? Funkar det inte så funkar det inte och att insé det från början hade kunnat spara både tid, enegi och värdighet.

Nu vet jag inte vad jag vill komma fram till men vänder mig ändå till alla nu med ett enda litet tips för ett kanske lite lättare liv: om någonting kräver energi från dig, fråga dig alltid om det är värt den energi som du kan tänkas behöva ge. Och om du når dit du ville nå från början, kommer det du sedan får tillbaka vara värt det du lade ner?
Jag vet att det kan vara svårt att släppa taget, men ibland kan det faktiskt vara svårare att hålla kvar.


den enda som verkligen älskar mig är du

Nu töntar jag mig igen med min gamla överarbetade Winnerbäck men... Ja det finns ju lixom alltid en gräns för hur mycket man kan tjata ut någonting innan det bara blir patetiskt och tja, eftersom jag känner att jag för länge länge sedan passerade den gränsen så gör det tekniskt sett ingen skada längre. Han är ju trots allt bäst..

Okej jag är patetisk och jag vet om det, men jag tänker inte göra nåt för att få ändring på det för det finns faktiskt inget bättre sällskap än Lasse själv när man går hem från tåget lite sådär halvsent på kvällen, i den svaga gatubelysningen och ser löven falla mot marken. Hittade dethär klippet också precis nyss på en av hans finaste låtar, från en livespelning i Oslo 2008. Jag lyssnar, blundar, tänker att jag står där i publiken. - Hejhej gåshud.

det är inte bara himlen, ibland känns allting grått här


RSS 2.0