en sista kväll av dåligt samvete

Så, sista kvällen av plugg avklarad för denhär terminen. Eller plugg och plugg.. Blev snarare ett varv runt långsjön eftersom solen utomhus tvingade benen i rörelse och fysikboken inte gav mig någon tillfredsställelse..
Ångest.. Nä jag vet inte ens varför jag satte mig här nu heller för faktum är att det enda jag borde göra nu är att ta en dusch innan jag möglar bort och sen kanske dyka ner i boken en timme eller två för att försöka på pejl på läget. Ville bara peppa mig själv lite genom att konstatera en gång för alla att kvart över 10 imorn är provet avklarat och då är jag friii! Så, nu känns det bättre- ångesten botad. Tack Anna, detdär gjorde du snyggt!

när sommaren knackar på dörren

Saft och jordgubbar på en filt i solen med världens bästa sällskap, det är ingen tid alls kvar i skolan och jag kan inte sluta le. Hade det inte varit för det kommande fysikprovet jag inte fattar nånting av hade jag nästan trott det var för bra för att vara sant. Men nu är det så att det är sant, det är sant sant sant, och det är inte bara sant det är dessutom sanlöst jävla galet underbart! Knappt tre dagar kvar sen väntar 79 dagars ledighet, åh gåshud..


Vi pratade lite om detdär idag jag och Tessan, om hur det känns som att dethär kommer bli en ovanlig sommar. Inte bara för mig med tanke på allt som hänt och allt som varit utan också för det faktum att vintern nästan tog kål på oss i år. Den var alldeles för lång och alldeles för mörk, två saker som får oss att verkligen uppskatta allting mer än vanligt och som får mig att lixom sprudla inombords åt ljuset som värmer min hud när jag ligger i gräset och blundar till min nyfunna sommarkärlek Veronica Maggio.
Ja för det är sista sommaren innan studenten, mitt sista sommarlov innan kraven och framtiden tar över. Liten nog att få ta del av ett 11 veckors långt sommarlov men stor nog att kunna värdera det och planera det helt utefter egna förutsättningar ska jag njuta av varenda minut av frihet- ja jag säger då det, dethär ska bli den bästa sommaren i mitt liv och jag ska ta vara på den till tusen!

ett litet grattis istället för en blomma på mors dag

Sitter här och funderar på vad jag ska skriva men jag hittar inget som räcker ens halvvägs.. Vill bara kort säga att du är min bästa vän och att jag är så förbannat glad att vi har den relation vi har, den är unik och den betyder världen för mig! Ingen kommer någonsin förstå så jag ska inte ens försöka förklara men du vet vad jag menar och det är det som är huvudsaken. Nä va töntigt nu blev jag tillochmed tårögd bara av tanken på hur mycket du betyder..

Kan inte med ord beskriva nånting alls egentligen och de tre små orden känns så fjuttiga de med men  jag vet inte, det är allt jag har att säga som nånstans ändå symboliserar så jag säger det nu, jag älskar dig mamma. Jag älskar dig mer än mest och du betyder så förbannat mycket för mig så det är nästan galet. Vet inte vad jag skulle ta mig till om du inte fanns där så jag ber dig nu att aldrig försvinna, och om du nu måste det så låt det ske jäkligt sent. Jag vill alltid ha dig där, vem ska jag annars prata med om allt som händer? Finns ingen annan som känner mig så in på bara skinnet som du gör. Vissa tycker vår relation är konstig och visst kanske man egentligen inte borde prata så öppet om allt som vi gör. När ja tänker på det så pratar vi ju verkligen om exakt allt och säkert mycket mer än vi borde men faktum är att jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt för det finns ingen bättre än du, finns inget starkare än vi, och allt vi har och delar gör att vi ständigt påmins om det.

Nämen nu blev dethär bara en lång känslosam text ändå fast jag lovade mig själv att hålla mig kort... Det finns bara så mycket att säga och jag känner att jag vill fortsätta skriva samtidigt som det nästan känns på snudd till lite patetiskt så jag tänkte runda av med att försöka få sagt det jag egentligen vill komma fram till: jag älskar dig mamma och du är världens finaste. Du är en äldre version av mig och allt jag vill är att fortsätta gå i dina spår så att jag om 20 år är precis den du är idag. Grattis på mors dag, du är bäst ♥

dethär är sjuka dagar och det finns en enda kur

okej jag erkänner, jag hade fel om dig

man ska inte vara duktig om man inte orkar

Nu har jag legat på latsidan igen, eller här i bloggen iallafall för nä lat tänker jag inte säga att jag varit eftersom jag faktiskt jobbat både fredag lördag. Det roligaste av allt är att jag inte ens får ångest ens för det faktum att jag slösar bort helgen på jobb för ja, nu kommer det igen, det är fan ingen tid alls kvar till sommarlovet nu! Jag kan inte ens hålla tyst om det trots att jag vet att jag tjatar sönder det... det är bara det att hela jag bubblar över inombords vid tanken påt och behöver nåt sätt att få ut det på så ja, det är bara stå ut!

Var på teater med Tessan idag för några goa vänner gjorde en enormt underhållande uppsättning av djungelboken, fan va bra ni var! Lika imponerad i år som varje år innan, om inte ännu mer! Var hursomhelst tänkt att Tessan och jag skulle fixa klart biologiarbetet om vargar nu efter teatern eftersom det ska in imorn men nja.. det går ju sådär och vi konstaterade precis nyss att vi trots allt suttit och studerat vargar i närmare 3 timmar på teatern så även om vi inte får in en väldigt utmärkande uppsats i tid så har vi ju på något sätt ändå varit aktiva på rätt sätt :) Yessir man får inta vara dum när man är smart för det gäller att tänka rätt om man vill hinna tänka mycket!

så nära men så långt bort

Det värsta som finns är dendär rädslan att förlora någonting som man egentligen aldrig riktigt haft, medvetenheten om att man inte insett vad man saknat förän man fått ta del av det- om så bara för en tiondels sekund. Att inse att det finns där, så nära men ändå så långt bort. Den rädslan som hindrar en från att ta vara på någonting bara av den rena medvetenheten att det känns för bra för att vara sant

When we're drivin' in your car

Det kan kännas en aning småkrångligt att försöka se sig som en med nån som är två,

fast ändå tänker jag tanken..

here comes the sun

Nu sitter jag här efter en galet skön dag. Är helt slut men samtidigt känner jag mig lixom omladdad på nåt sätt, känns som jag fått göra av med energi som lixom legat lagrad och sen fyllt på med ny nu efter. Mår verkligen bra och jag somnar med ett litet leende ikväll, eller ett gansk stort leende fresten bara för tanken på att när jag vaknar upp imorn är jag en dag närmare sommarlovet. Det går fort nu! Åh vad jag tjatar men åh va värt det är att tjatas om!
Hm, vad har jag gjort idag? Eller snarare vad har jag inte gjort idag? Känns som jag bara varit på språng hela dagen och det kanske inte är så konstigt med tanke på att jag först började kvällen med ett träningspass på friskis vid 5 och sen joggade därifrån hem. Slängde i mig lite mat innan jag kastade mig i poolen några minuter och därifrån hann jag precis in i duschen en vända innan Filippa drog med mig på en promenad runt långsjön. Underbar kväll och jag älskarälskarälskar att träna, finns inget bättre och fasen va bra man mår efteråt! Har varit så mycket plugg nu på sista tiden att jag knappt hunnit med träning, inte konstigt att jag mått lite krassligt!
Gud vad jag också konstant tjatar om denhär solen men det är ju bara för att den är så förbannat jäkla underbar och för att den varit från oss alldeles för länge iår. Efter ett halvår vinter uppskattas den mer än någonsin! Vi diskutterade häromdagen vilken sak vi liknade och jag insåg idag att jag är ett såntdär solenergilampa, helt klart utan tvekan! Det blir lixom ingen hejd, jag behöver ingen mat och ingen sömn utan så länge solen bara lyser så går jag på helvarv, så länge solen lyser är jag nöjd! Påtal om det så har den fresten gått ner nu och jag insåg på sekunden att jag visst har en himla massa plugg till imorn.. ojsan. Dags att sätta igång nu känner jag. Godnatt folket, sov fint!

Mäktiga låttexter + filt i solen = energi till fina initiativ

Jafan idag har jag varit duktig! Gick från skolan tidigt eftersom lektionerna var frivilliga och jag kände att jag behövde ta vara på all möjlig tid för att ha en chans att ens bekanta mig med kemin. Promenerade hem till Tessan och tänka sig, vi höll full fokus på böckerna i nästan 6 timmar (!). Låg på en filt i solen och bara läste läste läste, pratade nån liiiten enstaka gång ibland men överlag var det faktiskt jäkligt snyggt kämpat av oss om jag får säga det själv! Veronica Maggio gjorde oss sällskap under alla dessa timmar och ja, jag får nog erkänna att jag lyckats falla lite smått för henne efter konserten på grönan igår. Slänger in de låtar vi verkligen tokade sönder idag!

Snälla bli min


Mitt hjärta blöder

Gjorde ett litet stopp hos Camilla på vägen hem och sen promenerade jag faktiskt hela vägen från huddinge hem med boken oavbrutet i händerna (!), välte nästan nån gammal stackare på cykel eftersom jag var så vid mina sinnes fulla fokus. Fullt fokus hela vägen och när jag kom hem satte jag mig direkt vid poolen för att läsa klart sidorna jag påbörjat, öppnade inte ens SOLOtidningen pappa viftade med direkt när jag kom innanför dörren.
Ja jag är imponerad och nästan lite stolt,måste vara solen som gav mig en energi att orka fokusera idag. Ännu en gång: tack sol för att du finns, du är min bästa vän! Du ger mig kraft, ork och lust till livet igen, tack ♥
Näfan, dags att fotsätta nu innan jag tappar glöden helt, har trots allt ganska (nästan lite på snudd till skrämmande) mycket kvar nu när jag kikar efter. Borde kanske börjat nån dag tidigare trots allt.. Aja, nä jag orkar inte oroa mig, jag har varit duktig idag och det tänker jag leva på så får det gå som det går :)

att anstränga sig utan ansträgning

Ja det behövs sommarlov nu för självdiciplinen ligger på minus. Ja blä fasen jag är dålig.. Fixade världens skål med bananasplit som lite motivation samt belöning till att jag faktiskt för en gångs skull var fullt seriöst inställd på att faktiskt ta tag i kemin. Bara det att.. aaaah jag är dålig...

Jag fixade glass och jag åt upp den, så långt gick det bra men sen gick det inte så mycket längre enligt planerna.. ->öppnade kemiboken, fattade exakt ingenting, insåg att jag ligger riktigt jäkla illa till inför provet på tisdag, fick lite smått med ångest, satte på en låt på youtube, försökte igen titta ner i boken, insåg att jag är så gott som körd, gav upp, stängde boken. Gott med glass var det iallafall...

Önskar jag kunde säga att jag ska skärpa mig men jag tror faktiskt inte jag kan, inte innan jag får lite tid till att komma bort och rensa ut. Behöver sommarlovet nu innan jag kan ens försöka skapa förändring. Ja för det är som att det sitter en liten gubbe i min hjärna och styr mig, en gubbe som sitter och vinkar till sommaren och sitter och gör långnäsa till allt som har med skola att göra. En liten sommarlovsgubbe som bara lever för frihet.

Sitter lixom och bara blänger på kemiboken med ett "ha,-du-ligger där-och-du-tror-jag-tänker-röra-dig,-nä-sörru-ha-se-där-hade-du-fel"leende medans gubben sitter där och drar långnäsa. Vet faktiskt inte hur jag ska göra för att tackla problemet och ju mer jag funderar på det desto mer känner jag av hans närvaro. Känner hur han sitter i min hjärna och dinglar nöjt med benen. - Nej helt ärligt nu, om det är det någon som sitter med samma schizofreni-symptom så vore jag jättetacksam om ni hörde av er, skulle vara skönt att känna att man inte är den enda..

dagens borde: plugg, dagens blidde: solsken

Jafasen kemin kan ta sig, jag orkar inte idag heller. Hakuna Matata, inga bekymmer allt löser sig :) Underbar dag iallafall och sommarkänslorna spelar in på riktigt nu. Kom hem vid 6 imårse så började dagen med att ta igen några sovtimmar vid poolen (som min pappa för övrigt precis gjort badklar- jag älskar dig pappa du är bäst!).

Åkte in till grönan med Sandra och Sillen och kollade childhood, skitmysigt med bra musik och grymma artister. Gamla godingar man nästan glömt bort blandat med nya härliga sommarplågor blev en underbar topping till alla sommarkänslor. Nu är det inte långt kvar, två veckor bara. Sen väntar turkietresa och efter det peace and love, fick en försmak idag och ja, jag längtar så jag blir grön! Nä, dags att öppna boken nu för känner att jag börjar ligga ganska risigt till..

big love, tough shit! ♥

"Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer. Jag lever för kicken precis som du.
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen, jag har frihet I blicken precis som du.
Här står livet I farstun så nära inpå men det är nåt som gnager ändå. Det kallas tvivel"

nu börjar det ser ljust ut!

Bloggtorka på sista tiden-> sorry för det. Det är bara det att när solen ligger på och man inser att det är mindre än tre veckor kvar till skolavslutning och turkietresa så lixom spritter energin i hela kroppen och datorn ligger inte längre som prio ett på nån av alla tusenmiljarder att-göra-listor. Nä plötsligt vill man göra allt på en gång samtidigt som man inte vill göa nånting alls, bara ligga ner i gräset och blunda mot ljuset som för att visa hur mycket man uppskattar att det kommer och hälsar på igen efter ett halvårs frånvaro. Ja, man vill bara ligga där och må bra, känna energin blandas med lugnet. Känna hur man lever. 

Ditt leende får mig glad ända ut i fingertopparna

Ja älskade lilla krabat, det spelar verkligen ingen roll hur stora problem jag har du har lixom dendär lilla effekten på mig att när du ler så är det som att inget annat känns så viktigt längre. Du lyckas på något sätt få mig att gång på gång inse att man inte ska gå och haka upp sig på saker utan man ska uppskatta det lilla enkla faktum att man lever, mår bra och har en förmåga att skratta. Du får mig att inse att det enda man egentligen ska bry sig om är att leva livet efter sina egna förutsättningar, resten löser sig alltid. Ville bara säga det, för hundraelfte gången, att jag älskar dig, älskar att du finns. Älskar att se i dina ögon hur mycket du behöver mig, för jag behöver dig med.

Trötthumor på hög nivå

Jag är så dålig, jag skulle somna tidigt idag. Självdiciplin vart är du nånstans? HAha nä jag kan verkligen inte sluta garva nu, trötthumorn tar död på mig! Hittade lite fraser som kan användas mot telefonförsäljare och även om jag inte har riktigt problem med dessa underbara tidstjälare så ja, dehär berörde in i käkmusklerna ändå! Slänger lite snabbt ut de absolut bästa listade i ordning även fast ingen annan kommer tycka de är roliga och förmodligen inte jag heller imorn när jag är bättre sinnad. Aja, whatever, de underhöll nu! ;


1. Svara telefonen. Så fort du inser att det är en telefonförsäljare lägg luren ifrån dig och skrik "Ahhhh.... Hjälp!" Lägg sedan på.

2. Låt personen säga allt sitt och ge endast nödvändiga svar som "Jaha", "Verkligen", "Spännande!". Sen när de undrar om du vill köpa produkten eller tjänsten, så fråga om dom vill gifta sig med dig.

3. Om RödaKorset ringer och undrar om du kan ställa upp som jourhavande kompis, svara med den mest olyckliga röst du kan uppbringa: "Jag har inga vänner, vill du bli min?"

4. Denna fungerar bäst om du är kille:
Telefonförsäljare: "Hej, mitt namn är Hanna och jag företräder Buffel & Båg...."
Du: "Häng kvar en sekund....(Några sekunders paus)
Okej, (prata med hes, sexig röst) Vad har du på dig?"

Gamla glada godingar!

I bilen påväg till skolan imårse så råkade jag trilla över en gammal skiva som är säkert iallafall 6-7 år gammal. Blev helt till mig för, precis som jag sagt så många gånger förut, finns det inget som kan framkalla känslor hos mig som musiken kan och nu var det nostalgi som dök upp. Min fina mor satt i förarsätet bredvid och diggade med i musiken med helhjärtad glädje hon med. Hög volym och ännu högre sång, åh vilken underbar start på dagen!

Häftigt egentligen hur man kan bli så glad av saker som påminner om nånting som varit, inte för att man längtar tillbaka utan för att det lixom blir så personligt på något sätt. Det är som att man inser att man sätter sina avtryck i tiden utan att man är riktigt medveten om det under tiden man vandrar framåt. Som att man får en liten påminnelse om just detta faktum bara genom att få en inblick, eller snarare en kort men mäktig känsla av dåtid. Slänger ut de två absolut starkaste låtarna iallafall, sånna som jag verkligen glömt bort men som fick mig att riktigt studsa omkring i bilsätet och sen fick mig att lixom gå och le för mig själv långt in på lunchtimmarna:

Redan idag- Raymond och Maria
Stanna Anna- Björn Rosenström

If womework is work then why am i not getting paid?

Yessir, that's it. Tio minuter blev det, nu orkar jag inte mer. Haha jag är dålig jag vet men jag kryper upp med min underbara bok och hoppas på ett bra liv ändå. Hakuna Matata- inga bekymmer, allt löser sig!

"Jag gillar inte ordet lat, det är så hårt och dömande. Kan vi inte kalla det motivationshandikappad? Det spelar dock ingen roll vad jag själv tycker, jag är onekligen den lataste människa jag känner. Jag är inte dum, jag är inte nonchalant och jag är inte dryg. Jag gillar bara inte att anstränga mig i onödan." - citerat ur boken, citerat ur mitt liv, haha tack och hej leverpastej nu tänker jag drömma om sommarlov och ledighet! Livet leker, kram! :*

There's just so many things that I can't touch, I'm torn

Denna låt spelades på Resturangen igår när jag jobbade och jag kom på att jag bara måste slänga ut den nu innan jag hoppar ner framför skrivbordet och börjar ta tag i mitt liv. Ja för den sitter verkligen på näthinnan och nynnar på sig själv konstant just nu men saken är den att jag klagar inte, visst är den gammal och säkert ganska uttjatad för vissa men nä, jag tycker faktiskt den är ganska mysig.
Här är en manlig version eftersom ja, ja jag vet faktiskt inte. Tyckte den var lite fin så. Lite mer speciell eftersom jag bara hört den vanliga med Natalie Imbruglia annars. Aja, here you go, dags för mig att pysa. Godnatt! :)

släkten är värre

Kom precis hem från släktkalas eftersom min käre farfar fyller år imogon. Mysigt att få lite tid med kusinerna och, nu kommer jag vara sådär tjatig om att värdesätta igen igen men det var som att jag fick en liten såndär påminnelse om hur mycket släkten faktiskt betyder och hur lite man faktiskt tar vara på dem. Hur lite man egentligen uppskattar dem och uppskattar det rena faktumet att dessa människor alltid kommer finnas där.


Man glömmer ibland bort att det är just dessa människor man delat allt med; alla somrar på landet, alla smultronjakter i kohagen, alla båtturer mitt i natten. De långa härliga dagarna av sol, bad och upptäcktsfärder i främmande länder och de tråkiga timmarna av kortspel när vädret inte velat hänga med i stämningen. Det finns så mycket minnen om man bara tar sig tid att rota runt lite i tider som gått, och det absolut mäktigaste av allt är att ännu mer tid återstår.

Visst kan det skilja i ålder men det är det som är det häftiga också- I släktskap spelar åldern ingen roll, där är det generna som håller en samman! Som Linnea sa idag, vi är plogisar och det finns vissa saker som håller ihop oss. Nu var väl exemplet på nervösa gasmagar inte det charmigaste exemplet jag hört men jag kan ju inte neka till att hon har fel heller efter dendär promenaden hem. Haha nä inga mer kommentarer om det nu och nej Jakob, tjejer bajsar inte.

Nä men helt ärligt nu, jag insåg idag att jag är jäkligt glad för dessa människor och jag tror jag glömmer s... nä vänta lite, jag tror aldrig jag riktigt sagt det alls! :o Nä ush, nu säger jag det en gång för alla som kompensation : jag älskar min släkt och jag älskar att vi har den relation vi har. Den är knäpp men stark och jag hoppas och tror faktiskt att den håller sig så i framtiden också. Det var allt från mig, ännu ett känslotöntigt inlägg men kände att jag behövde få det sagt av nån anledning. Nu är det dags för läxor , ush för söndagskvällångest.. Aja, önska mig lycka till! Puss
0
ps. Linnea, man får inte vara sådär söt! Speciellt inte i din unga ålder! haha nä blä jag blir tokig på dig! 

Du kan kalla det förnuft men aldrig sunt

Först 9 timmars jobb med x antal kaos-inslag och sen, när man väl tagit sig därifrån för att möta upp lite folk och köra fotboll, blir det dejt med ambulansen efter att simon lyckats vrida knät ur led. Gick hem till mig med några av grabbsen och har sen legat i soffan och desperat försökt hålla mig vaken framför Eurovision song contest för att se omröstningen, som faktiskt för första gången på så länge jag kan minnas såg ganska lovande ut för sverige. Vann gjorde vi inte men en tredjeplats tycker jag inte är nåt att hänga läpp för heller, speciellt inte med tanke på hur det brukar gå för oss i dendär tävlingen. Har precis krypit ner i sängen och ligger och lyssnar på min fina Winnerbäck, ler lite utan att riktigt veta varför men antar att musiken har någon sådan effekt på mig.
Ska slå på ett avsnitt livet enligt rosa som beölning för dagens slit och sen släcker jag för ikväll. Jättetöntig jag är medveten om det men jag vet inte riktigt, det är nånting med oskyldigheten i dedär filmerna som charmar och lixom får mig glad. Glad till vänskap, till små fina blickar som speglar mer än handling, glad till livet på nå vis

Ännu mera filmsnack

Det blev ingen bio efter jobbet så kvällen blev inte så vidare glamorös trots allt men jag klagar inte. Har precis sett klart pretty woman eftersom jag råkade fastna i soffan där mor satt på den och jag förstår inte hur men jag blir tamejfan lika jävla fängslad av den filmen varje förbaskade gång jag ser den! Helt sajkt!
Kan varenda replik nästan utantill men ändå är det som att de får lite mer innebörd eller rentav helt nya betydelser för varje gång jag ser den. Dethär är också en sån film som hela världen måste se, inte bara för att den är annorlunda utan för att det är vår tids bästa skådespelare och hela filmen är så otroligt charmig och vacker i sig! Hon är så charmig och så förbannat vacker! Ja helt ärligt, om jag fick välja nån i världen att byta utseende med skulle det utan tvekan vara Julia Roberts! Hon är så naturlig och så äkta, hennes leende så levande. Vet seriöst ingen annan skådespelare i världen som kan förmedla känslor på samma sätt som hon kan. Makalöst!

de säger att man inte kan sakna nåt man aldrig haft- fel

I helgen är det jobb som gäller, hela kvällen ikväll och sen imorn heldag från 13-21. Känns lite tungt såklart nu när det ändå är mycket som det är och när jag dessutom vet att jag borde ägna den lilla tid jag får över runtom jobbet till att ta tag i skolarbeten som måste bli klara, men det glädjer mig ändå att det mulnat på lite för gud vet vilken ångest jag haft om det varit strålande sol.. Nä nu känns det faktiskt oerhört mycket lättare att dra på sig arbetskläderna.

Är tots allt ganska mysigt ändå att vandra runt bland borden och bland alla glada människor, plocka lite här och lite där med någon mysig låt spelandes lågt i bakgrunden och se ruggvädret utanför. Att man får betalt för det är ju det största pluset och ett plus som verkligen kommer behövas nu till sommaren!
Blir nog bio med ligan sen ikväll efter jobbet också om inga planer ändras, slutar ju 9 så det är skönt! Som det verkar nu så blir det ingen mindre film än "Hur många lingon finns det i världen?" för de andra ville se den och ja, jag har nog inte så mycket emot att lägga en hundring till på att få kolla på den igen.

Haha nä fan vad jag tjatar om dendär nu men den är ju så förjävla underbar! Hoppas och tror att den är lika bra andra gången man ser den så jag kan få känna på ett likartat glädjerus ikväll igen. Kanske tillochmed lite extra.. Nä jag vet inte, time will tell. Nu är det dags för mig att börja rulla in mot staden! Solong!

there's something about you

"There's something about you that tears me inside out whenever you're around.
And there's something about you that makes me fly. You're a heart attack, just the kind I like"
Gåshud... Har knarkat låten hela dagen och nu när jag slog upp den på youtube kom såklart massa klipp upp från, helt utan tvekan, en av världens finaste filmer- "A walk to remember". Länge sen jag såg den nu så börjar nog bli dags för det snart kände jag nu när jag kollade klippet. Jag passar på att råda er som inte sett den att ta er tiden att faktiskt göra det, visst är det en kärlekshistoria och såna har en tendens att kännas ganska uttjatade men nä asså.. dehär är faktiskt verkligen nånting utöver det vanliga! Se den, jag tvivlar på att ni blir besvikna!

when a single picture makes you smile



lyckan finns där och den är till för alla

Vilken snubbe! Hahahahah lägg märke till hans oerhört charmiga kommentarer, en tvättäkta charmör!
Är ju sedan "hur många lingon finns det i världen"filmen helt såld på allt sånthär och ja, dethär är nog utan tvekan det finaste klippet jag trillat över! Kanske patetiskt men jag får så sajkt mycket känslor av att se på dem, deras glädje lixom smittar av sig så kraftfullt. Känns som att de på nåt sätt värdesätter sånt som vi ibland tar för givet, ser saker som vi inte riktigt skulle notera om det inte var så att de helt plötsligt försvann. De får en att inse att om vi bara öppnar ögonen och tar vara på saker och ting istället för att klamra oss fast vid problem och bekymmer så skulle vi kunna få ut så mycket mer av allting, ja för kanske har vi inte så stora problem trots allt

Life isn't complicated, people are


anna sandra sillen

Vill bara igen skriva en rad för att tjata om hur mycket jag tycker om er för det är som att jag varje gång vi träffas inser hur mycket ni betyder och hur mycket jag omedvetet saknar er när jag är ifrån er. Ni är och kommer alltid förbli mina närmsta, för även om vi inte ses i samma skyhöga grad som förut så har vi såndär speciella band som aldrig riktigt kan slitas ut, band som ingen förstår och som inte liknar några andra. Ville bara skriva för att ännu en gång göra klart för er hur mycket dessa band betyder för mig,  det är nästan spritt språngande galet!

sommarkväll

Nu ska jag ut i det gröna och möta Sandra och Sillen på en picknick i rådsparken. Får faktiskt ett litet uns av ångest för att jag vet att jag borde plugga men åandrasidan så känner jag nästan att det är lite va min skyldighet att ta vara på denhär fina sommarkvällen för har hört att det ska komma skitväder nu igen.. Ja, så det gäller faktiskt att passa på och jag känner att en promenad och lite fint sällskap i det gröna är vad jag behöver för att kunna härda ut lite av de regnskurar och åskväder som väntas dra sig in över oss. Då finns det ju gott om tid att sitta och ta igen alla läxor som hamnat i skuggan nu, ja det är rätt som de säger: det kommer nåt bra ur allt om man bara tillåter sig att se på saker ur olika perspektiv :)

säg bara till när var hur

Blir dum och galen på det faktum att jag blir dum och galen av dig,

you are not only my sister but also my sunshine



Kemikludderier

En kluddbild från kemilektionen, killen ser aning gay ut men ja.. det är svårt att bara rita en bild sådär direkt från huvudet och inte ha nånting att riktigt utgå från men som sagt har jag ju lovat att lägga ut lite bilder då och då så den får gå ut trots att lite småjusteringar skulle kunna behövas.

Vet att jag lovat att ta tag i det på riktigt och måla något seriöst och ordentligt också men tyvär blir det mest kluddbilder under lektionstid nu för dels så är jag extremt trött på skolan men dessutom så är jag inte så himla duktig på detdär att ta mig ledig tid till att bara sitta stilla. Menmen jag får la ta tag i detdära nångång, när tiden finns och orken till att sitta stilla ;) aja hursomhelst, här har ni en liten kladd till sålänge

Fina filosofier

Nu sitter jag hemma hon Camilla i hennes nya lägenhet och vi har precis avnjutit sommarkvällen på altanen med massa skitsnack och lite godispåsar eftersom det var utförsäljning på coop. Sprang ju faktiskt imorse och dessutom så var det rea så känner att det känns okej med lite bitar trots allt fast än bikiniperioden närmar sig med stormsteg. Kan dock inte annat än småle lite åt tanken på att jag följer med Millan in på konsum för att hämta ut "kalorifria nudlar" som hon beställt från nån fitnesshemsida, bara för att 10 minuter senare lämna affären med dels fitnesspaketet men också utöver det 5 st lakritspåsar och 6 chokladkakor. Det kallas kompensation!

Suttit barnvakt åt Alexander och Viktor idag också och Alexander mådde mycket bättre idag efter sitt hjärtekrossande tillstånd förra veckan då "flickvännen" gjort slut. Aldrig hade han varit så kär som han var den veckan de var ihop och aldrig heller lika ledsen som just då när hon gjort slut, han hade varit ledsen nästan hela dagen.. Haha, ne plutten.. aja men hursomhelst mådde han mycket mycket bättre idag och Viktor kunde glatt konstatera att ja, ibland måste man vara ledsen för att sen kunna uppskatta glädjen när den väl finns där. Han har så rätt, så förbaskat rätt!

.

de säger att man inte kan sakna någonting man aldrig haft men, det är bara att konstatera - de ljuger

En morgon med sommarkänslor som start på en bra dag

Det är så jäkla underbart att vakna av att solen lyser in genom fönstret bara för att i nästa sekund gå upp och direkt dra på sig träningskläderna, knyta skorna och sen ge sig ut på en runda i skogen. Finns ingen bättre terapi än att springa omkring bland träd och fågelsång och låta tankarna sväva fritt i takt med stegen framåt.
En annan sak som gjorde mig glad idag var att jag precis insåg varför alla kläder i garderoben kändes så gråa och trista när jag sorterade igår. Råkade trilla in i min systers klädlåda (Och nej sara jag tänkte INTE långa kläder utan att be om lov ;)) och där hittade jag allt, alla kläder i alla färger som jag rensade bort i höstas när jag kände att de inte riktigt passade in. Hade helt glömt bort att de fanns så nu blev jag glad! Finns ju inget härligare än att hitta saker man inte ens hunnit reagera över att man tappat bort! :)

"I kissed you cause I like you"

Näfan dags att sova nu för även om jag har sovmorgon till 1 imorn så hade jag tänkt gå upp lite tidigt för att hinna springa nåt varv i spåret innan skolan. Måste bara slänga in ett endaste litet klipp till innan jag släcker för jag råkade klicka in mig på det nyss och ja.. Jag kanske är jättetöntig (isåfall skyller jag på tröttheten ;) men fyfan va glad jag blev av att titta på det! Så galet oskyldigt och därför också så fint så det är inte klokt.
Ibland är det nästan så man längtar tillbaka till den åldern, då allt var enkelt och okomplicerat och då glädje var lika med en heliumballong och smärta lika med ett skrapsår. Fast åandrasidan kanske en heliumballong inte är riktigt i nivå med den lycka man kan känna idag i livets ljusare stunder, om man nu ska se det så

brunhårig

Efter ett antal sammanbrott på grund av min obotliga beslutsångest så slog jag tillslut slag i saken och lät mig färga håret brunt. Visst kanske det är tråkigt att färga mörkt till sommaren men samtidigt tycker jag det är kul med förändringar så på sätt och vis känns det ändå ganska bra även om jag forfarande inte vet om jag gjorde rätt eller om jag skulle lagt i lite ljusare slingor istället. Aja, dumt att vela i efterhand nu var det ju ändå för sent att ändra sig! Som de säger, sitt aldrig och grubbla över gamla beslut, blicka framåt mot de nya som måste tas!

att försöka skaffa ordning i en person uppbyggd på kaos

Det är nästan komiskt. Eller DET är inte komiskt, det är snarare JAG som är komisk. Hur många gånger ska jag starta igång storstädningar i ett försök att skaffa ordning på mig själv innan jag inser att det inte funkar så? Alltid samma gamla uttjatade visa- "Nu ska jag röja, på riktigt nu!" -> Ut med ALLA kläder i en megabaltahög på golvet. Panik, ångest- "oj, har jag såhär mycket kläder?, aja toppen att jag rensar ut lite nu då".

Jag prövar lite kläder som jag inte ens kommer ihåg att jag hade bara för att inse att de inte passar alls. Försöker sy om lite kläder vilket bara resulterar i en stor hög sönderklippta tyger som är insydda huller om buller i sig själva och som därför åker rakt ner i papperskorgen när jag tillslut tröttnar och kan konstatera att jag aldrig i mitt liv kommer bli någon förstaklassig hemmafru. När jag äntligen lyckats plocka upp det mesta tygspillet så ser jag på alla kläder och det är där nån gång som orken alltid försvinner, där ungefär när jag precis ska börja ta tag i allt som ligger slängt som jag inser att "nä, nu var dethär inge kul längre". Det har gått nästan 2 timmar och de enda tröjorna jag lyckats avlägsna från jumbohögen på golvet är de 5-6 styckna som jag lyckades förstöra och som därför hamnat i soptunnan. Jag har inte ens hunnit börja städa men trots det har jag tröttnat..

Ja jag känner helt plötsligt ingen som helts lust alls så jag tar alla kläder och med våld trycker jag ner allt i lådorna, ännu mer huller om buller än innan jag satte igång. Tre timmar bortslösade på ingenting vettigt alls och trots att det alltid, och då menar jag ALLTID slutar på samma sätt så fortsätter jag om och om igen med mina försök att få till någon form av ordning. Jag vägrar lixom inse att jag har för lite självdiciplin för såntdär..

närhet som betyder


hemligheten bakom att må bra är att umgås med människor som tar fram ens bästa sidor och som får en att skratta utan ansträgning. Människor som ser ens alla sidor och blottar sina egna men älskar och älskas ändå

när solen ger ny energi

Det känns nästan lite som att någon tagit två gummisnoddar och lixom hakat fast mungiporna i öronen på mig när jag cyklar på nysopade gator i gassande solsken och jag får nästan en känsla av att hela jag är fylld av såpbubblor. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara känslan, kan inte riktigt placera den men jag tror när jag tänker efter att det kanske är dethär som kallas glädje. Eller lycka, jag vet inte skillnaden men det är nog en blandning av bådeoch. Jag vet inte ens varför jag känner den så förbannat starkt jusst nu, kanske är det bara för att solen tittar fram och ger mig en försmak av sommar eller så är det just det faktum att för första gången på länge tillåts att må bra. Kanske är det kontrasten från allt som varit som gör att jag uppskattar glädjen mer än någonsin

Ja för det har varit så galet mycket på sista tiden, tänker inte gå in på detaljer här men kan kortfattat säga att jag har genomgått en period i mitt liv som jag just nu bara vill (och tänker) lägga bakom mig. Jag tog några snedsteg och råkade hamna lite vilse men nu äntligen känner jag att jag är på rätt väg igen och ja... jag vet inte vad jag ska säga, jag ler bara. Jag känner energin igen, jag känner orken och lusten. Alla knutar är uttrasslade, alla sanningar uppdragna till ytan och för första gången på länge känner jag att jag är på rätt väg, med nya krafter

det går på rutin

Älskar att jag går och funderar på om jag ska färga håret eller inte i ungefär 5 timmar, bara för att komma fram till att jag bannemej ska slå slag i saken och åka i väg och köpa hårfärg och i samma sekund som jag för en gångs skull tagit ett beslut inser jag också att affärerna stänger om 45 minuter. Så nu blir det upp och iväg på cykeln fort som attan, hej jag heter beslutsångest och jag älskar att stressa..

dear love, shine on me


tankarna bakom ett mönster

Jag älskar det sociala men.. ibland kommer man till insikt och börjar fundera kring vart charmen egentligen ligger. Om det inte borde finnas mer att hämta, något som inte är så förutsägbart? Människorna och sällskapet i all sin prakt, visst absolut Men det måste väl finnas andra sätt att ta vara på varandra på?
Nu lät jag jättedeppig men det var inte menat så. Nä det är inte så att jag är emot någoting utan det är nog snarare det att jag, när jag tänker efter, helt enkelt bara är mer för någonting annat. Någonting enklare. En klippa vid vattnet och grillade marsmallows, en fotboll på en äng och en bunt fria själar, en roddtur på någon insjö i en annan del av Sverie eller varför inte ett uppdelat glasspaket framför någon rekommenderad film?

årets första joggingtur

Så äntligen var proven avklarade, även om det kanske inte gick så jäkla bra så är de faktiskt avklarade och det känns som att det är det som är huvudsaken! Solen skiner, himlen är klarblå och det är nästan läskigt hur mycket vädret påverkar mig. Känner hur energin spritter ända ut i tårna, trots att jag precis kört både ett halvhårt träningspass och sen joggat hem hela vägen. Åh, sommarsommarsommarsol, energikällan till allt! Nu måste jag hoppa in i duschen för mor gick precis ut på altanen för att slänga köttet på grillen. Men åh, jag vill tjata ännu än gång för jag känner mig så förbannat lycklig!  SOmmaR!! Äntligen!

oh snap

Biologiprov imorn, engelska nationella och skrivning i 'färg form & stilen' på fredag. I'm screwed..

filmtipset inför biohelgen!

Nu borde jag plugga, verkligen (!), men måste bara skriva en rad först och tipsa om en film som jag tror kommer gå till historien! Jag var på bio ikväll med min fina syster och äntligen fick jag se min 'hur många lingon finns det i världen?' som jag gått och trånat efter så länge. Och ja, asså jag hade ju så skyhöga förväntnigar om den eftersom det kändes som en riktig anna-film bara på trailern men ändå blev jag så betagen. Var i sånt glädjerus efter filmen så jag slängde bort både pengar och godis till uteliggarna som låg längst vägarna när vi promenerade till tågstationen.

Nä helt underbar film! Så rolig men samtidigt så hugger den rakt in i hjärtat på ett så förbannat mäktigt sätt! Ni som inte redan sett den, se den! Den är annorlunda men tro mig, den är värd varenda krona och jag tror helt ärligt inte att någon går känslomässigt oberörd från den filmen. Nä va pinsamt, jag ler fortfarande åt tanken på den. Näfan det är helt ärligt dags att börja plugga nu, prov imorn och jag kände precis ett litet uns av ångest när jag insåg hur många sidor jag har kvar. Men godnatt och sov gott så hörs vi snart, önska mig lycka till! Puss

låt oss ta på stövlarna och ge oss ut i majregnet


jag vet inte vad jag ska säga, vet inte riktigt vad som hände. Helt plötsligt mitt i allt detta ush blä äckelregn som dragit in över oss under de senaste dagarna så fick jag på nåt märkligt sätt en väldigt stark känsla av sommar.

'ångrar ingenting för I just love to sing, I are a cowboy'

Jag som skulle plugga ikväll men ja... Tråkhumorn är ännu en gång min påträngande bästa vän och jag har ju varken hjärta eller lust att svika de vänskapsbanden just nu. Nä för det är ganska svårt att sitta och fokusera på ekologiplugget om olika naturtyper när lillasyster sitter och glor på gamla bertavsnitt på datorn vid andra änden av bordet. Nä fan asså shit va kult och cool bert faktiskt är, sitter och diggar med i cowboylåten han skriver 'av egna erfarenheter från vildmarkslivet på klassresan' för att impa på paulina. Asbra! Tänk om man själv också kunde få en låt skriven till sin ära nån gång,haha nä det skulle ju verkligen inte sitta helt snett

nu har hon inget att förlora, hon säger här ibland ruinerna

"Det sas på radion "Tidsvis uppehåll i Svealand"
Hon tänkte uppehåll är bra men inte nog,
jag skulle hellre se en riktigt bra förklaring.
Och allt hon inte gjort, varenda tåg hon inte tagit
står och tutar nere på gatan, bakom rullgardinen.

Och hon vet att det är vår och att varje slant hon inte slängt
har varit en onödig besparing

Och radion spelar låtar som hon glömt,
allting minner om en dröm som hon har drömt

Hon säger här i bland ruinerna,
bland torra salta tårar.
Här bakom rullgardinerna
och alla uteblivna vårar.
Här under askan utav sönderbrända drömmar
ska vi bygga nånting större"

-L. Winnerbäck

Ja, det är dags att börja på nånting större och jag ler mot framtiden. Välkomnar den med öppna armar!

tillbaka igen

Så. Jag tar tre djupa andetag och nånstans känner jag hur ett nytt hopp har tänds och en ny ork börjat bygga på sig själv. Jag ler. Jag har varit borta ett tag, hållt mig undan så gott jag orkat för att försöka ta tag i mig själv och min omvärld, försökt hitta en trygghet och i panik kämpat för att hålla lågan vid liv. Det har stormat överallt nu, vindar har slitit och slagit för att släcka elden och igår lät jag den slockna. Jag lät den brinna ut för jag insåg att när man sitter i mörkret med en liten ljusstump kvar utan varken veke eller stearin så är det att kämpa förjäves att hålla lågan vid liv. Ja när orken tagit slut och det inte finns nånting att hänga kvar elden vid så finns det egentligen bara en sak att göra för att hitta vägen mot en ljusare framtid- rensa ut och börja om. Det gäller att våga ge upp greppet om envisheten och låta lågan brinna ut för att istället kunna tända ett nytt ljus för nya tider.  

Som sara sa: Vi är starkare än många och allt som varit nu och brytit ner oss har samtidigt gjort oss ännu starkare. Jag känner det, kännder den- styrkan. Den tar form nu. Vi finns för varandra och nu kan vi börja blicka utåt igen
   


hjälp mig, ta mig bort

långt långt bort, ta mig till en verklighet nån annan stans. Ta mig långt bort från allt som är här och nu. Ge min en verklighet att tro på, med rena nakna sanningar. Ta mig bort för jag är så trött på människor, så trött på människor men samtigidt så trött på tomheten och ensamheten. Den är för stor nu, ensamheten för stor men världen för liten

RSS 2.0